Kryetari i Zhelinës udhëton në Vjenë me ftesë të Kryetarit të Vjenës

Me ftesë të Kryetarit të Vjenës, kryetari i Komunës së Zhelinës, Blerim Sejdiu, do të merr pjesë në Simpoziumin e kryetarëve të komunave e cila mbahet në Vjenë të Austrisë nga 25-27 shkurt dhe është eveniment kyç për liderët urban të Evropës Jug-lindore. Ky simpozium organizohet nga Banka Botërore – Programi austriak për partneritet urban (Austria Urban Partnership Program). Gjatë qëndrimit të tij në Vjenë Blerim Sejdiu gjithashtu do të merr pjesë edhe në Konferencën globale për ARDHMËRI URBANE (URBAN FUTURE Global Conference).

Lexo më tepër...

Komuna e Zhelinës përgjysmon pagesat për kyçjen në rrjetin e ujësjellësit dhe të kanalizimit

Të nderuar qytetarë, Duke u nisur nga detyrimi jonë që t’Ju shërbejmë Juve si banorë të kësaj komune, me konsideratën më të lartë Ju njoftojmë se Komuna e Zhelinës, duke filluar nga data 30.01.2018,  ka sjellë Vendim për uljen e çmimit të pagesës së kyçjes në rrjetin e ujësjellësit dhe kanalizimit, edhe atë: ● Pagesa e kyçjes në rrjetin e ujësjellësit do të zvogëlohet për 50% nga shuma e përgjithshme, pra, nga 300 euro në 150 euro, në kundërvlerë në denarë; ●  Pagesa e kyçjes në rrjetin e kanalizimit do të zvogëlohet për 50% nga shuma e përgjithshme, pra, nga 300 euro në 150 euro, në kundërvlerë në denarë. Gjithmonë në shërbimin Tuaj! Komuna e Zhelinës

Lexo më tepër...

Komuna e Zhelinës vjen me një risi:’’Tregoji kryetarit për problemin në vendbanimin tënd’’

Komuna e Zhelinës vjen me një risi:’’Tregoji kryetarit për problemin në vendbanimin tënd’’ Prej sot Komuna e Zhelinës përmes ueb faqes së saj e ka lëshuar në përdorim butonin  ’’Tregoji kryetarit për problemin në vendbanimin tënd’’. Ky buton gjendet në ueb faqen zyrtare të komunës, www.zhelina.gov.mk, më saktësisht në anën e djathtë dhe është me ngjyrë të kuqe. Pasi të klikoni butonin do ju hapet një faqe ku duhet t’i shkruani të dhënat personale si dhe ta shpjegoni problemin me të cilin ballafaqohet vendbanimi juaj. Për këtë projekt Komuna e Zhelinës ka formuar grup special pune i cili vazhdimisht do të jetë në gjendje gatishmërie për të ju përgjigjur qytetarëve për problemet e tyre. Inkurajojmë të gjithë banorët e Komunës …

Lexo më tepër...

Kryetari i Zhelinës takon përgjegjësin e TIKA-s për Maqedoninë

Sot kryetari i Komunës së Zhelinës, Blerim Sejdiu, ka realizuar një takim me koordinatorin e Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) për Maqedoninë, zotëri Ajtekin Ajdën. Në këtë takim është biseduar për demografinë e Komunës së Zhelinës, për nevojat infrastrukturore të komunës si dhe për mundësitë e bashkëpunimit të Komunës së Zhelinës me Agjencinë TIKA. Ky takim i kryetarit Blerim Sejdiua vjen pas takimeve të shumta me biznesmenë dhe investitorë të huaj për bashkëpunime dhe investime në sfera të ndryshme.    

Lexo më tepër...

Komuna e Zhelinës nikoqire e takimit të komunave të Pollogut me korporatën amerikano-gjermane për projekte

Sot, në Komunën e Zhelinës përfaqësues të korporatës amerikane ITM Controls d.o.o me seli në Bosnje dhe Hercegovinë realizuan takim me komunat e Zhelinës, Bogovinës, Vrapçishtit dhe Gostivarit dhe disa komuna tjera me ç’rast u prezantuan fushat e caktuara ku mund të investohet ne komunat e Maqedonisë e sidomos në komunat në territorin e Pollogut. Deponia, reciklimi i ujërave, energjia dhe sektori privat, ishin tre çështjet për të cilat u bisedua në takimin e sotëm të përfaqësueseve të rajonit të Pollogut dhe përfaqësuesve të një korporate amerikano-gjermane. Sot  u bë edhe prezantimi i tre projekteve në fjalë, për mënyrat se si do të zhvillohej  funksionimi i tyre. Nijaz Salihazhiç, koordinator i projektit prezantoi një sistem  i cili prodhon energji elektrike …

Lexo më tepër...

Kryetari i Zhelinës i del në ndihmë familjes nga Merova

Menjëherë pas daljes në media të rastit të familjes Salihi nga fshati Merovë, kryetari i Komunës së Zhelinës, zotëri Blerim Sejdiu, ka ndërmarrë iniciativë për ta ndihmuar këtë familje e cila është në gjendje tejet të rëndë. Kushtet jashtëzakonisht të vështira dhe gjendja e rëndë ekonomike e kësaj familje kanë bërë që prej ditës së sotme këtë rast ta merr në dorë Komuna e Zhelinës dhe kryetari i saj të cilët do të bëjnë gjithçka që është në mundësinë e tyre për t’ia lehtësuar gjendjen tejet vështirë të kësaj familje.

Lexo më tepër...